Μαρία Βασιλάκη

Γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1957 στην Αθήνα.
Σπουδές: Απέκτησε την αισθητική της παιδεία σπουδάζοντας ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (1976-1981) με δασκάλους τον Δ.Μυταρά στο προκαταρκτικό εργαστήριο και τον  Δημοσθένη Κοκκινίδη  τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Παρακολούθησε επίσης τα μαθήματα του εργαστηρίου σκηνογραφίας του Βασίλη Βασιλειάδη και τον κύκλο Θεωρητικών σπουδών.
Από το 1977 έχει παρουσιάσει δουλειά της σε οκτώ ατομικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις.
Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, το εξωτερικό, την Εθνική Πινακοθήκη .Από το 1990 ασχολήθηκε με το σχεδιασμό αντικειμένων και την επιμέλεια παραγωγής τους σε μεγάλους αριθμούς (ανακυκλωμένο αλουμίνιο,ξύλο κ.ά). Συνεργάστηκε και σχεδίασε αντικείμενα για τα πωλητήρια των Αρχαιολογικών Μουσείων.
Σήμερα μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Αθήνας και Κέας όπου από το 2009 έχει μεταφέρει το εργαστήριό της.

Η Κυκλαδική φύση αποτελεί τα τελευταία  δέκα χρόνια το κυρίως θέμα  στη ζωγραφική και τις κατασκευές της . Η βλάστηση με τις αστοιβές,αγριοβρώμη,αμάραντα, ελίχρυσο,λούπινα , ασπάραθο ,αστράγαλο ,κρεμμυδασκέλες,ασφόδελα,θυμάρι,βερβερίδες, ανεμώνες… ατελείωτη η λίστα…

Αυτά τα «ασήμαντα» φυτά και η ανακύκλωσή τους,πώς μεταμορφώνονται από εποχή σε εποχή μέσα στο ίδιο έτος και αναπαράγονται μόνα τους κάθε χρόνο.Φύονται ,μεγαλώνουν,ανθίζουν ,βγάζουν καρπούς,τους ρίχνουν στο έδαφος ,μαραίνονται και τελικά ξεραίνονται .Για λίγο μόνον γιατί πολύ γρήγορα ξαναμπαίνουν στον αέναο κύκλο .

Έργα