Κλεοπάτρα Μουρσελά

Η Κλεοπάτρα Μουρσελά, ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στο εργαστήριο του Παναγιώτη Τέτση και παρακολούθησε μαθήματα Χαρακτικής στο εργαστήριο του θανάση Εξαρχόπουλου.

Ολοκλήρωσε το διετές Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Φοίτησε για τρία χρόνια στη Σχολή Βακαλό στον τομέα της Διακόσμησης.

Έχει εργαστεί σε διαφορετικά πεδία των Εικαστικών τεχνών.

Έχει κάνει μια σειρά ατομικών εκθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σε ότι αφορά το έργο μου, το οποίο αποτελείται από δυναμικά ορθογώνια με αναφορές σε αλγεβρικές και μαθηματικές εξισώσεις.

Γεωμετρικές Δομές που αναπτύσσονται συμμετρικά ή ετερογενώς, ως μια οπτική εναλλακτική του κόσμου, ως εικόνες μια πολύπλευρης πραγματικότητας.

Χρωματικοί συνδυασμοί με τολμηρές αλλά ιδιαίτερα αρμονικές ισορροπίες, αιωρούμενα δομικά σχήματα που αλληλοσχετίζονται και ακροβατούν σε μια ρυθμική σχέση ανεπαίσθητων χρωματικών επιπέδων.

Χρωματικές επιφάνειες που οριοθετούνται από λεπτά γραμμικά κενά, τα οποία ορίζουν μια χωρική άρθρωση που αποκαλύπτεται και εξαπλώνεται.

Μια λεπτή αλληλεπίδραση συναισθημάτων, μνήμης, αισθήσεων, μια μυστικιστική βύθιση στις δυνάμεις της φύσης και της ύπαρξης.

Η απολυτότητα και καθαρότητα της γεωμετρικής φόρμας καταφέρνει να συνυπάρχει με την συναισθηματική φόρτιση του εξπρεσιονισμού.

https://www.instagram.com/kleomoursela/

https://mourselakleo.wixsite.com/website

https://www.facebook.com/kleopatra.moursela

Έργα