Δημήτρης Βάρσος

Γεννήθηκε στον Ταξιάρχη Τριχωνίδας Αιτωλοακαρνανίας το 1957 αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Αρχικά σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθήνας (πτυχιούχος Φυσικού Τμήματος της Φυσικομαθηματικής Σχολής). Παράλληλα σπούδασε ζωγραφική σε ελεύθερο εργαστήριο με δάσκαλο τον αείμνηστο Θ. Πάντο και υπήρξε μέλος της εικαστικής ομάδας ΣΥΝ μέχρι το 1995. Συνέχισε τις σπουδές του στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας με δάσκαλο τον Ευθ. Πανουργιά και αποφοίτησε το 2000 ως πτυχιούχος γλύπτης. Από το 2002 έως το 2008 εργάστηκε ως υπεύθυνος δάσκαλος της ξυλογλυπτικής στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας στο εργαστήριο ξύλου. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου και του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδας.
Ατομικές εκθέσεις
2004 Πνευματικό Κέντρο Δήμου Θέρμου, Γλυπτική, Αιτωλοακαρνανία. 1999 Γκαλερί ΑΕΝΑΟΝ, Γλυπτική, Αθήνα. 1994 Γκαλερί ΣΥΝ, Σχέδια – Ζωγραφική, Αθήνα.
Ομαδικές εκθέσεις
Συμμετοχή με γλυπτά σε πολλές ομαδικές εκθέσεις του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδας καθώς επίσης και σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. 2001 Δήμος Λεωνιδίου, Γλυπτική- Σχέδιο- Χαρακτική, Αρκαδία. 1988-1995 Συμμετοχή με έργα ζωγραφικής σε όλες τις ομαδικές εκθέσεις της εικαστικής ομάδας ΣΥΝ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

΄Εργα