Μάρια Μπαχά

Η Μάρια Μπαχά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με δάσκαλο τον Γ. Ψυχοπαίδη και θεατρικό κοστούμι στο Edinburgh College of Art, Εδιμβούργο, Σκωτία. Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα χαρακτικής και μεταξοτυπίας.

Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις (Γκαλερί 7, Αθήνα 2014, Γκαλερί Αστρα, Αθήνα 2012, Αίθουσα Τέχνης Μονόχωρο, Αθήνα 2003, Δημοτική Πινακοθήκη Χίου, 2002), και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Έχει εικονογραφήσει πολλά βιβλία για παιδιά και εφήβους.Έχει κάνει σκηνικά και κοστούμια για θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικά ντοκυμαντέρ.
Έχει βραβευτεί για την ζωγραφική και την εικονογραφική δουλειά της με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης 2008, Βραβείο Εικονογράφησης Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2008. Έχει επίσης αποσπάσει τον Έπαινο Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ) 2008 και τον Έπαινο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2004. Η ενότητα έργων που παρουσίασε στη Διπλωματική της Εργασία στην Α.Σ.Κ.Τ. βραβεύτηκε από τη Σχολή Βακαλό.

Έργα